Environmental film festival coming to St. Lawrence University Sept. 17
Tuesday, September 14, 2010 - 4:56 pm

CANTON – North America's largest environmental film festival is coming to St. Lawrence University Friday, Sept. 17 from 7 to 11 p.m. in Gulick Theater.

Join St. Lawrence University's student Environmental Action Organization as they host the Wild and Scenic Environmental Film Festival On Tour.

Ticket prices are $5 in advance and $5 at the door.

Tickets can be purchased at St. Lawrence Student Center & Brewer Bookstore, Wear on Earth, and GardenShare's stand at the Canton Farmers' Market.

For more information, contact Mary Kohnstamm, mmkohn07@stlawu.edu.

The festival is a natural extension of the Environmental Action Organization's work to inspire people to act on behalf of our environment.

EAO is currently working to ban bottled water on the St. Lawrence University campus as well as raise general awareness of environmentalism not only on campus, but in the region, country and world.

They hope the Wild and Scenic

Environmental Film Festival will be a fun and inspiring way to bring the campus and community together to create further progress. They are also excited to bring the festival for the first time to the state of New York.

Proceeds will be donated to GardenShare and Gulf Aid, an NGO assisting communities in the Gulf Coast.

Tentative Festival schedule:

7:00 - Wild and Scenic Environmental Film Festival intro (3 minutes)

7:03 - Welcoming Address by President Fox

7:10 - Reminders by Ted Nichols

7:13 - Introduction of Drying for Freedom by Greenhouse and Secret Life of Paper by Amanda Lavigne

7:17 - Drying for Freedom (5 minutes)

7:22 - Secret Life of Paper (6 minutes)

7:28 -Introduction of Split Estate and Brower Youth Award by Lindsay Guerin

7:32 - Split Estate (15 minutes)

7:47 - Brower Youth Award (5 minutes)

7:52 - Introduction to Generations by Ben Rendall, Introduction to Greenhorns by Alle Wingerter

8:09 - Generations (17 minutes)

8:26 - Greenhorns (20 minutes)

8:46 - Introduction to New Amsterdam Market by GardenShare, introduction to Fun Theory, Mary Kohnstamm

9:00 - New Amsterdam Market (7 minutes)

9:07 - The Fun Theory - Piano Stairs (2 minutes)

9:09 - Intermission (15 minutes)

9:24 - Introduction to Get Up, Stand Up, by Bob Fredrick and introduction to Lady Bug Swarm by Mary Kohnstamm

9:27 - Get Up, Stand Up (4 minutes)

9:31 - Lady Bug Swarm (3 Minutes)

9:34 - Introduction of Tapped by Mary Kohnstamm

9:37 - Tapped (76 minutes)